Džihadisti opkolili kurdski grad

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Sep.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti opkolili kurdski grad

BEJRUT - Pripadnici "Islamske države", koji nastoje da preuzmu kontrolu nad širim dijelom Sirije na granici sa Turskom, opkolili su grad Ain al-Arab, čiji je kurdski naziv Kobane, navodi sirijska Opservatorija za ljudska prava.

"Džihadisti iz ove ekstremističke grupe, koji su posljednjih dana zauzeli više od 60 sela u regionu Kobane, napredovali su i nalaze se na samo desetak kilometara od grada, koji je na turskoj granici", rekao je za AFP direktor Opservatorije Rami Abdel >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Rahman.

Prema izjavama kurdskog novinara Mustafe Ebdija, ulice u gradu su gotovo prazne, a među stanovništvom preovladava strah. Kurdi iz grada i okoline nastavljaju da bježe u Tursku iz straha od egzekucije.

On je dodao da su starija lica i bolesni pogubljeni u selima, ali da se za sada ne zna tačan broj.

Prema posljednjim podacima, više od 70.000 Kurda iz Sirije je pobjeglo u Tursku.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Turska zatvorila pojedine granične prelaze sa Sirijom

Izvor: 24sata, 22.Sep.2014, 09:11

Turska je zatvorila pojedine granične prelaze sa Sirijom, nakon što je više od 70.000 kurdskih izbeglica ušlo u Tursku od petka...Većina izbeglica je iz sirijskog grada Ajn el Arab, iz kojeg stanovništvo beži zbog straha da će džihadisti Islamske države izvršiti masakr, preneo je BBC...Džihadisti...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.