Džihadisti digli u vazduh zatvor u Palmiri u Siriji

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti digli u vazduh zatvor u Palmiri u Siriji

Pripadnici Islamske države digli su u vazduh zatvor u Palmiri koji je predstavljao simbol represije sirijskog režima 80-ih godina, saopštila je danas sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

Taj veliki zatvor usred pustinje skoro je u potpunosti uništen nakon što je Islamska država postavila eksploziv unutar zgrade i digla zdanje u vazduh.

Opservatorija je navela da je zatvor Palmire >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poznat po pogubljenju nekoliko stotina zatvorenika za vreme režima Jafeza al Asada, oca sadašnjeg predsedika Bašara el Asada.

U tom zatvoru su bili i politički zatvorenici koji su godinama bili mučeni.

Islamska država je nedavno zauzela antički grad Palmiru.

Palmira je poznata po ostacima iz rimskog doba, a svojevremeno je privlačila hiljade turista svojim stubovima i hramom boga Bala. Od početka sirijskog sukoba u martu 2011, pljačkaši kradu predmete iz muzeja, dok su oštećeni ostaci drevnih građevina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.