Dok ne dođu Rusi: Koliko SAD imaju vremena da spasu Siriju?

Izvor: Press, 21.Okt.2016, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok ne dođu Rusi: Koliko SAD imaju vremena da spasu Siriju?

SAD podhitno mora da uvede zonu bez letoba iznad Alepa, smatraju britanski mediji
Rusija je otpočela najveće premeštanje svojih pomorskih snaga od vremenaHladnog rata, a one bi trebalo da dođu do Sirije za sve nedelje. Upravo toliko, prema pisanju britanskog Telegrafa, SAD ima  vremena da spreči snage Bašara al Asada da zauzmu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Alepo i tako steknu veliku prednost. 

Rusija je poslala celu Severnu flotu kao i dobar deo baltičke flote kako bi sirijskima pomogli da slome otpor oko 8.000 islamista u Alepu, koji je već pretvoren u ruševine.

Tajming nije slučajan. Američki predsednički izbori su svega tri nedelje daleko, a SAD su skoncentisane na osvajanje Mosula, poslednjeg uporišta Islamske države u Iraku. 

Iako je strategija Baraka Obame kroz pomoć lokalnim saveznicima može pokazati ispravna u Mosulu, U Siriji je doživela krah. 

SAD stoga moraju što pre da uspostave zonu bez letova iznad Alepa. Putin nema interesa za sukob sa SAD iznad Alepa. Ruska retorika je slaba, kao što je bila u vreme Slobodana Miloševića ili posle obaranja ruskog aviona od strane Turske. 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.