De Mistura se nada novoj rundi pregovora o Siriji krajem avgusta

Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Mistura se nada novoj rundi pregovora o Siriji krajem avgusta

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura planira za kraj avgusta nastavak mirovnih pregovora između sirijskih vlasti i opozicije.

"Napravili smo određen napredak.. naša namera, naš cilj, je da se organizuje treća runda pregovora krajem avgusta", rekao je De Mistura novinarima danas posle sastanka sa visokim predstavnicima Rusije i SAD u Ženevi.

De Mistura je danas razgovarao sa američkim izaslanikom za Siriju Majklom Ratnijem i ruskim zamenikom ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za spoljne poslove Genadijem Gatilovim. Moskva i Vašington su sredinom jula dogovorili pojačanju saradnju i konkretne mere da bi se poštovalo primirje u Siriji i oko vojne saradnje protiv ekstremističke grupe Islamska država i Fronta Al Nusra, lokalnog ogranka Al Kaide.

De Mistura je izrazio nadu da će te mere postati konkretne i vidljive da bi nova runda pregovora dala rezultate, posle neuspeha dve runde pregovora ove godine.

Sirija je u građanskom ratu od 2011. u kome je do sada život izgubilo 280.000 ljudi a više od polovine stanovništva je primorano na izbeglištvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.