Damask, eksplozija u autobusu

Izvor: RTS, 01.Feb.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask, eksplozija u autobusu

U eksploziji bombe postavljene u autobus koji je vozio šiitske hodočasnike iz Libana po njihovim svetim mestima u Damasku, poginulo je najmanje sedmoro ljudi, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.
U ovom napadu, koji se dogodio u blizini Citadele i drevnog bazara Hamidije, takođe je ranjeno najmanje 20 osoba, prenosi AP.
Prema izveštaju televizije El Manar, koja pripada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << militantnoj libanskoj šiitskoj grupi Hezbolah, autobus je pripadao jednoj agenciji iz Libana, specijalizovanoj za hodočasničke ture šiita i krenuo je rano jutros iz Bejruta za Damask.
Kako prenose sirijski državni mediji, još jedna bomba je pronađena u blizini raznetog autobusa i ona je demontirana. Još nije jasno kada i kako je bomba koja je eksplodirala postavljena u autobus.
Sirijska sunitska grupa Nusra front, koja je u vezi sa El Kaidom, preuzela je odgovornost za ovaj napad, tvrdeći da su putnici iz autobusa u stvari borci Hezbolaha, i da se oni u Siriji bore na strani predsednika Bašara el Asada.
Nusra front uz to tvrdi da se radilo o samoubilačkom bombaškom napadu, a ne o podmetnutoj bombi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.