Damask: Optužbe o gađanju civila fabrikovane

Izvor: RTS, 28.Nov.2014, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damask: Optužbe o gađanju civila fabrikovane

Sirija je odbacila kao "fabrikovane" optužbe SAD da sirijske snage bombarduju civile i poručila da bi Vašingtonu bilo bolje da kritikuje pripadnike Islamske države koji ubijaju američke državljane.

Stejt department je u sredu saopštio da je "užasnut" bombardovanjem koje snage sirijske vlade vrše u provinciji Raka i u kome su pobijene "desetine civila i uništene stambene oblasti".

"Sirijska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << arapska vojska ne gađa i neće gađati civile", izjavio je sirijski ministar informisanja Omran el Zoubi, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

Rekao je da je Vašington dobio informacije od "terorističkih organizacija" u Siriji kao što su Islamska država i Nusra front.

"Stejt department je trebalo da pokaže poštovanje prema dušama američkih žrtava koje su pobili teroristi iz Islamske države, a ne da upućuje fabrikovane optužbe na račun sirijske države koja se već godinama suočava sa terorizmom", rekao je Zoubi.

Islamska država je odrubila glave dvojici američkih novinara i jednom humanitarnom radniku.

SAD podržavaju pobunjenike koji se bore protiv sirijske vlade i hoće da ih obuče i opreme za borbu protiv Islamske države. U Kataru se nalazi kamp za obuku pobunjenika, tvrde Rojtersovi izvori.

Vlada sirijskog predsednika Bašara el Asada naziva sve svoje protivnike ekstremistima.

"Svi moraju da izaberu između dve opcije - ili ste na strani terorista, Islamske države, Nusra fronta i drugih ili se borite protiv terorizma", zaključio je Zoubi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sirijska Vlada demantovala da je napadala civile

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2014

DAMASK - Sirijska Vlada saopštila je danas da su SAD "fabrikovale" optužbe o njenim napadima na civile i napomenula da bi Vašington trebalo da kritikuje islamske militante koji su ubili američke državljane...Američki Stejt department saopštio je ranije da je "užasnut" bombardovanjima u provinciji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.