Da li će vlast pomoći siročadi džihadista?

Izvor: B92, 12.Feb.2016, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će vlast pomoći siročadi džihadista?

Kanbera -- Australijske vlasti će razmotriti pomoć za petoro dece čiji je otac verovatno poginuo na strani ID u Siriji, a majka rođena u Sidneju, preminula u toj zemlji.

Za australijsku vladu postoji dilema da li da pomogne toj deci, strahujući od povratka maloletnika zadojenih islamističkom radikalnom ideologijom.

Haled Šaruf, otac petoro dece, takođe Australijanac, postavio je 2014. godine na Tviteru zastrašujuću fotografiju sedmogodišnjeg sina s bejzbol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kačketom kako u ruci drži glavu ubijenog Sirijca u Raki.

Pretpostavlja se da je Šaruf poginuo 2015. godine u jednom napadu u Siriji zajedno s drugim australijskim džihadistom Muhamedom Elomarom.

Nekoliko australijskih medija prenelo je da je preminula i majka dece, Australijanka Tara Netlenton. Ona je zajedno s decom otišla u Siriju 2014. godine da bude sa suprugom koji je otputovao u tu zemlju 2013. godine.

Advokat porodice izjavio je da su deca, uzrasta od pet do 14 godina, sada sama u nekoj opasnoj zoni u Siriji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.