Da li će i Britanija krenuti na ID

Izvor: B92, 30.Nov.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će i Britanija krenuti na ID

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron nada se da će već u sredu dobiti saglasnost parlamenta za učešće te zemlje u vojnoj operaciji u Siriji.

"Dejvid Kameron će naložiti da Kraljevsko vazduhoplovstvo počne da izvodi precizne udare sa ciljem da ’obezglavi‘ ID u Siriji, ako poslanici ove nedelje budu podržali širenje operacije", piše list "Sandej tajms".

Prema podacima „Sandej tajmsa“, premijer je već naredio komandantima vazduhoplovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga da budu pripravni za vazdušne udare kako bi likvidirali ključne figure ID, uključujući odgovorne za nedavne terorističke napade u Parizu i one koji planiraju slične akcije u Britaniji.

"Prvi udari Vazduhoplovstva, koji se očekuju već sledeće sedmice, biće usmereni na štabove ID u Raki, kako bi se ’odsekla zmijska glava‘ terorističke organizacije", navodi list.

Najveći deo vikenda ministri inostranih poslova i odbrane Velike Britanije provode u razgovorima s poslanicima Laburističke partije, u nadi da će dobiti podršku za vojnu operaciju u Siriji.

Lider laburista Džeremi Korbin ranije je izjavio da će glasati protiv vazdušnih napada u Siriji, ali članovi njegove partije nisu u obavezi da se izjasne na isti način.

Datum glasanja za sada nije objavljen, a šef britanske diplomatije Filip Hamond je rekao da vlada hoće da dâ vremena parlamentu da donese odluku.

Velika Britanija u ovom trenutku učestvuje u vojnoj operaciji protiv ID u Iraku, ali ne i u Siriji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.