Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čurkin: UN loše razradile plan izvlačenja civila iz Alepa

Ujedinjene nacije nisu na dobar način razradile plan izvlačenja ranjenih i bolesnih iz sirijskog grada Alepa za vreme ruske humanitarne pauze, ocenio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin.

- Na našu žalost, moramo da konstatujemo da UN nisu na dobar način razradile operaciju izvlačenja bolesnih i ranjenih iz Alepa. Pored toga, UN nisu izvršile dovoljan pritisak na borce opozicije i nezakonitih oružanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grupacija kako bi sarađivali sa humanitarcima - rekao je Čurkin.

Pročitajte još:

Trodnevna humanitarna pauza u Alepu je stupila na snagu 20. oktobra, podseća "Sputnjik".

Za izvlačenje ljudi iz tog grada bilo je predviđeno osam koridora, šest za civile i dva za borce, ali teroristi su odbili da ih iskoriste i istovremeno pretili da će ubiti svakog civila koji odluči da napusti grad.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČURKIN PROZVAO ODGOVORNE: UN loše napravile plan izvlačenja civila iz Alepa

Izvor: Kurir, 27.Okt.2016

..."Na našu žalost, moramo da konstatujemo da UN nisu na dobar način razradile operaciju izvlačenja bolesnih i ranjenih iz Alepa Pored toga, UN nisu izvršile dovoljan pritisak na borce opozicije i nezakonitih oružanih grupacija kako bi sarađivali sa humanitarcima", rekao je Čurkin..Trodnevna...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.