Britanija podigla stepen upozorenja

Izvor: VOA, 29.Avg.2014, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija podigla stepen upozorenja

Velika Britanija je podigla stepen upozorenja na opasnost od terorističkih napada sa ”značajnog” na “ozbiljan”, dok je britanski premijer Dejvid Kameron naglasio da, kako se izrazio, “otrovna retorika islamističkih ekstremista” predstavlja značajan problem za njegovu zemlju i svet u celini.

Kameron je objasnio da odluka o podizanju stepena upozorenja znači da je teroristički napad “vrlo verovatan” i da je u vezi sa razvojem situacije u Iraku i >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Siriji.

“Ozbiljan” je inače drugi najviši stepen upozorenja.

Britanski premijer je takođe rekao da su teroristi “izopačili” islamsku veru da bi promovisali svoju nasilnu agendu, dodajući da problemi sa ekstremistima Islamske države uglavnom potiču od vlade u Iraku, koja je godinama upravljala zemljom samo u ime jednog njenog dela.

Kameron je takođe naveo da namerava da predloži nove zakone kojima bi britanskim državljanima bilo onemogućeno da putuju u Siriju i Irak da bi se borili na strani ekstremista Islamske države.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.