Borba Štit Eufrat, još šest turskih tenkova u Siriji

Izvor: B92, 27.Avg.2016, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba "Štit Eufrat", još šest turskih tenkova u Siriji

Ankara -- Turska je poslala još šest tenkova u Siriji kao pojačanje vojnim snagama Ankare koje rade na deminiranju grada pod opsadom Islamske države.

Turska vojska je u sredu pokrenula operaciju "Štit Eufrat" u Siriji kako bi proterali pripadnike Islamske države iz pogranicnog regiona, i suprotstavili se napredovanju kurdskih snaga - koje Ankara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra neprijateljima.

Turski mediji navode da su turske vojne snage poslale 50 tenkova i 380 vojnika na teritoriju Sirije u operaciji koja je počela pre tri dana.

Turske trupe podržavaju još brojniji pripadnici sirijskih pobunjenika.

Reporter AFP-a kaže da se čuju eksplozije na turskoj strani granice od kada su pobunjenici počeli deminiranje grada Džarabulus koji je u sredu oslobođen od okupacije Islamske države.

Turska državna agencija javlja da pobunjenici rade na uništavanju eksploziva u Džarabulusu, koji su za sobom ostavli borci Islamske države.

Turske vlasti su jasno iskazale stav da ofanziva ima za cilj da osigura da kurdska Narodna jedinica za zaštitu (IPG) milicija, koja je vodila borbu protiv IS u ovoj oblasti, ostane istocno od Eufrata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turski pohod na Siriju: Stigli novi tenkovi (FOTO)

Izvor: Mondo, 27.Avg.2016

Turska je danas poslala još šest tenkova u Siriju kao pojačanje vojnim snagama Ankare koje rade na deminiranju grada pod opsadom "Islamske države", saopštio je dopisnik AFP-a...Turska vojska je u sredu pokrenula operaciju "Štit Eufrat" u Siriji kako bi proterali pripadnike "Islamske držav"e iz...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.