Bomba udara zgradu, beton pada na kola, sve je izgubljeno, a onda uskaču DVOJICA HEROJA

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba udara zgradu, beton pada na kola, sve je izgubljeno, a onda uskaču DVOJICA HEROJA

Možda najveća stradanja tokom krvavog sukoba u Siriji dogodila su se u gradu koji je nekada bio ponos te zemlje - Alepu. Gotovo svakodnevna bombardovanja od grada su napravila ruševinu, a civili koji nisu uspeli da pobegnu našli se usred unakrsne vatre nekoliko zaraćenih strana. Iako rat traje punih pet godina, situacija se nije smirila, što najbolje pokazuje dramatičan snimak spasavanja civila u trenutku dok bombe i dalje padaju.

Na snimku koji je objavila dobrotvorna organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Pariza čiji operativci pomažu povređenim civilima na terenu, vide se dva muškaraca koji pokušavaju kolima da stignu na drugi kraj ulice.

U tom trenutku bombe razaraju zgradu ispred njih, a delovi betona padaju upravo na njihov automobil.

Iako su im životi bili ugroženi, a i oni sami povređeni, dvojica hrabrih momaka nisu odustali već su nastavili kroz veliki oblak dima i prašine do prvog povređenog nekoliko koliko su pronašli samo u jednoj ulici, a među kojima je bilo i jedno dete. Pogledajte kako je to izgledalo:

Dobrotvorna organizacija Sirije je nevladnina organizacija čiji je cilj da pruži medicinsku i humanitarnu pomoć na tlu same Sirije gde i dalje besni građanski rat.

Mohamed Alolaivi, predsednik te organizacije, kaže da u poslednje vreme u samom gradu Alepu i okolini bombardovanja su češća nego što su bila i kako kaže, meta su gradska naselja i civili, a ne vojni objekti. Alolaivi tvrdi da su napade sprovodili afgvioni ruske avijacije koja pruža podršku iz vazduha snagama Bašara al Asada na zemlji.

Pročitajte još:

Alepo je strateški važan grad u Siriji i za pobunjenike, i za Asadovu vojsku i za borce Islamske države, pa je poslednjih pet godina od krvavi sukobi traju bio napadan sa svih strana. Poslednice toga su gotovo razoren grad, ruševine i stotine poginulih civila, među kojima mnogo žene i dece.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

JEDAN OBIČAN DAN U ALEPU: Bomba pogodila zgradu, delovi betona leteli, ali onda su stigla 2 heroja

Izvor: Kurir, 28.Jul.2016

...Humanitarna organizacija iz Pariza objavila je snimak u kome se u tri minuta može videti šta sve spasioci preživljavaju dok padaju bombe..Snimak prati dva muškarca koja pokušavaju kolima da stignu na drugi kraj ulice U jednom trenutku, bomba je pogodila zgradu u njihovoj blizini, a deo betona...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.