Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši imam iz Bara poginuo u Siriji boreći se za ID

PODGORICA - Bivši imam iz Bara Adem Mustafić peti je crnogorski državljanin koji je poginuo na ratištu u Siriji boreći se na strani Islamske države.

Mustafić se visoko kotirao u Islamskoj zajednici Crne Gore, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz te vjerske zajednice.

Mustafić je deset godina bio imam Islamske zajednice u Podgradskoj džamiji u Baru, ali je prije tri godine napustio Islamsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zajednicu i pridružio se džihadistima u Siriji, rekao je za RSE glavni imam Islamske zajednice Bara Mujdin Milaimi.

Nije poznato koliko crnogorskih državljana ratuje na strani Islamske države, a zvanične i nezvanične procjene se kreću od desetak do više desetina građana muslimanske vjeroispovesti.

Za mnoge, za koje se zna da su otišli u Siriju, nema informacija da li su živi.

Miliami tvrdi da Islamska zajednica ulaže velike napore da odvrati mlade ljude od "pogrešnog puta" u čemu, kako navodi, postiže dosta uspjeha.

Skupština Crne Gore je 2015. godine usvojila izmjene Krivičnog zakonika, kojima se predviđaju zatvorske kazne od dvije do deset godina, za sve koji regrutuju i pripremaju pojedince ili grupe za učešće na stranim ratištima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.