Bijela kuća osudila napad na izbjeglički kamp u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2016, 06:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijela kuća osudila napad na izbjeglički kamp u Siriji

Bijela kuća je objavila da se zračni udar u sjeverozapadnoj Siriji u kojem je ubijeno 28 ljudi "ne može braniti".

Portparol Bijele kuće Josh Earnest izjavio je da nema "opravdanog izvinjenja" za zračni udar u kojem su napadnuti nevini civili koji su već napustili svoje domove bježeći pred nasiljem. Kazao je da je takva situacija srceparajuća.

Earnest je kazao kako je prerano reći da li su snage sirijskog predsjednika Bashara Assada izvele današnji napad. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << On, međutim, tvrdi kako vjeruje da nije bilo američkih ili koalicijskih aviona koji su djelovali u toj regiji.

Earnest je izjavio da, ukoliko se uspostavi da je Assadova vlada odgovorna za to korištenje sile protiv civila, "to ne bi bio prvi put da se to desi", prenosi AP.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.