Berlin strahuje od novih napada Islamske države u Evropi

Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin strahuje od novih napada Islamske države u Evropi

Nemačka vlada izrazila je u utorak zabrinutost da bi Islamska država mogla da izvede napade u Evropi pošto je izgubila teritoriju u Iraku i Siriji.

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer pozdravio je napredovanje koalicije, predvođene SAD, protiv Islamske države u Iraku i Siriji, ali je ukazao da ono ne umanjuje rizike napada u Evropi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Strahujemo da bi Islamska država mogla da prenese svoje aktivnosti u Evropu, posebno zbog vojnih gubitaka u regionu - rekao je novinarima De Mezijer, član Hrišćanskodemokratske stranke kancelarke Angele Merkel, preneo je Rojters.

De Mezijer je rekao da je smanjen broj islamista koji napuštaju Nemačku da bi se priključili Islamskoj državi u Iraku i Siriji, ali da je cifra i dalje zabrinjavajuća.

Veruje se da je ukupno 820 ljudi otišlo iz Nemačke da bi se pridružilo ekstremističkoj grupi. Ta brojka je krajem decembra iznosila 780, od kojih se, kako se procenjuje, trećina vratila.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.