Bela kuća: Potrebna podrška Rusije za uspostavljanje prekida vatre u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Potrebna podrška Rusije za uspostavljanje prekida vatre u Siriji

Mogućnost uspostavljanja prekida vatre u Siriji je sve manja, a za to nam je neophodna podrška Rusije, izjavio je savetnik američkog predsednika za spoljnu politiku Ben Rouds.

„Naš signal Rusiji mora biti sledeći — mogućnost za uspostavljanje prekida vatre je sve manja. Moramo da sagledamo da li mogu da dođu do te saglasnosti i da je podrže“, rekao je Rouds. Kako je rekao Rouds, saglasnost po tom pitanju još uvek nije postignuta, ali postoji napredak u pregovorima.

„Mi smo fokusirani na to da dobijemo podršku Rusije kroz njene oružane snage i njen uticaj na sirijskog predsednika Bašara el Asada kako bi se postigao trajni prekid vatre i time omogućila isporuka humanitarne pomoći u najpotrebnije delove zemlje, a pogotovu u Alep“, istakao je on. Ukoliko se postigne saglasnost po tom pitanju, pojaviće se mogućnost i za dodatnu saradnju kada je reč o borbi protiv terorističkih organizacija DAEŠ-a i Nusra fronta, dodao je Rouds.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.