Bajden: Kurdske Snage ne treba da idu zapadno od reke Eufrat

Izvor: Vostok.rs, 25.Avg.2016, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajden: Kurdske Snage ne treba da idu zapadno od reke Eufrat

Snage samoodbrane sirijskih Kurda ne treba da idu zapadno od reke Eufrat, inače ih SAD neće podržavati, izjavio je potpredsednik SAD Džozef Bajden tokom posete Ankari.

Eufrat preseca sirijsko-tursku granicu, na zapadnoj obali uz samu granicu nalazi se sirijski grad Džarablus u kojem su turske snage uz podršku međunarodne koalicije koju predvode SAD počele operaciju protiv DAEŠ-a. „Tokom razgovora sa premijerom Turske dogovoreno je da sirijski Kurdi ne idu zapadno od Eufrata. Ako to učine, onda ni pod kojim okolnostima neće dobiti podršku Sjedinjenih Američkih Država“, izjavio je Bajden na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa premijerom Turske Binalijem Jildirimom. Turski premijer potvrdio je postojanje takvog dogovora sa SAD.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Bajden: Turska spremna da ostane u Siriji dok je potrebno

Izvor: B92, 25.Avg.2016

Američki potpredsednik Džozef Bajden izjavio je da je Turska spremna da ostane u Siriji dokle god je potrebno da bi se uništila Islamska država...Bajden je to rekao tokom posete Švedskoj, dan nakon što je u Turskoj razgovarao sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom..."Mislim da su Turci spremni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.