BEZ PRIMIRJA U ALEPU Pobunjenici gađali džamiju, najmanje 15 žrtava

Izvor: Blic, 29.Apr.2016, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZ PRIMIRJA U ALEPU Pobunjenici gađali džamiju, najmanje 15 žrtava

Sirijski državni mediji su danas objavili da su pobunjenici bombardovali džamiju Mala Kan u delu Alepa pod kontrolom režima, pri čemu je poginulo najmanje 15, a povređeno 30 ljudi.

Sirijska državna televizija je izvestila da su rakete sinoć pogodile džamiju i područje oko nje baš u trenutku kad su vernici odlazili sa večernje molitve, prenela je agencija AP.

Džamija Mala Kan se nalazi u naselju Bab >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << al-Faradž, koji je pod kontrolom snaga sirijskog predsednika Bašara Asada.

U sukobima koji su se proteklih dana rasplamsali u Alepu je poginulo više desetina ljudi.

Masakr se dogodio u Alepu za koji se vode borbe od leta 2012. godine kada su opozicioni borci uleteli u taj grad i preuzeli nekoliko naselja, a smatra se da je to mesto glavno bojno polje u sirijskom građanskom ratu.

Primirje u Damasku ali ne i u Alepu

Sirijska vojska proglasila je danas privremeni prekid vatre u Damasku i njegovim predgrađima, kao i provinciji Latakiji, ali ne i gradu Alepu na severu zemlje, oko kojeg se vode najžešće borbe.

Zasad nije poznato kakav će biti efekat tog primirja, ocenjuje agencija AP, dodajući da je malo verovatno da će se opozicija pridržavati prekida vatre, s obzirom da je u vazdušnim napadima režimskih snaga proteklih dana u Alepu poginulo na desetine ljudi.

Saopštenje sirijske vojske o stupanju primirja na snagu je pročitano danas na sirijskoj državnoj televiziji, a ono bi trebalo da stupi na snagu u jedan sat iza ponoći u subotu, navodi američka agencija.

Pročitajte još:

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila je da od jutros nije došlo do velike borbe ili nasilja u Alepu. Opservatorija je navela da su 123 osobe poginule u bombardovanju i vazdušnim napadima koji su trajali nedelju dana u delovima grada koji su pod kontrolom pobunjenika, a u oblastima koje drži vlada stradala je 71 osoba.

Jedan aktivista iz Alepa rekao je da je bombardovanje prestalo nakon ponoći.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pobunjenici bombardovali džamiju u Alepu, 15 mrtvih

Izvor: RTS, 29.Apr.2016

Najmanje 15 osoba je poginulo, a 30 je povređeno kada su pobunjenici bombardovali džamiju Mala Kan u delu Alepa pod kontrolom režima. . Sirijska državna televizija je izvestila da su rakete sinoć pogodile džamiju i područje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.