BELA UDOVICA POSLALA STRAVIČNU PORUKU: Sprema se pokolj, izbegavajte podzemnu železnicu (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Maj.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BELA UDOVICA POSLALA STRAVIČNU PORUKU: Sprema se pokolj, izbegavajte podzemnu železnicu (FOTO)

Na Tviter nalogu za koji se veruje da pripada Sali Džons, propagandistkinji ISIS-a, objavljena je serija terorističkih pretnji upućenih Velikoj Britaniji.

Sali Džons iz Kenta postala je ozloglašena kada se udala za jednog džihadistu ISIS-a. Veruje se da je ona napustila Britaniju 2013. godine i otišla u Siriju sa desetogodišnjim detetom da bi se udala za Junaida Huseina, koji je u međuvremenu stradao tokom napada drona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << prošle godine.

Džonsova je znana kao "bela udovica", a poznata je i kao Um Husein Birtanija. Sa Tviter naloga za koji se veruje da je njen upućene su pretnje gradovima u Velikoj Britaniji, Glazgovu i Londonu. Ona je pozvala Britanke da sprovedu napade u zemlji tokom Ramadana.

Džonsova je navodno napisala:

- Iskreno govoreći, ja se tokom juna ne bih kretala po centralnom Londonu... čak i tokom jula ne bih išla tamo, pogotovo podzemnom železnicom.

Na drugim tvitovima je napisala:

The 'White Widow' has just issued a threat to London Tube travellers https://t.co/rOZKPiEO01

— Dr Shahid (@Dr_Shahid) 27. мај 2016.

- Engleska... Bum. - Kao i "London, Glazgov, Vels" bum!

Rita Kac, direktorka SITE obaveštajne agencije, potvrdila je da je tvitove objavljivala Džonsova. Ona je objasnila da "bela udovica" izbegava suspenziju tako što stalno ukida račun i briše i retvituje postove. Račun takođe koristi avatar Kipa slobode koji plače. U tvitovima, Džonsova tvrdi da je u Mosulu, u Iraku sa sinom, pa je postavila sliku uslikanu pored Tigra. 

Jihadi bride Sally Jones threatens London terror attack. Words for @TheSun https://t.co/dTVnM57u0c #sallyjones #terrorattack — Yasmin Jeffery (@YasminAJeffery) 25. мај 2016.

Ona je ranije koristila Tviter da bi objavljivala propagandu za ISIS i postovala provokativne izjave kao što je ona da bi obezglavljivala hrišćane tupim nožem.

Prošle godine, Džonsova je nagovestila da bi mogla da se digne u vazduh pošto joj je muž ubijen. On je inače bio haker iz Birmingema koji je bio zadužen za regrutovanje novizh hakera za Isis.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.