B52 gađao uporište Al Kaide, 100 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2017, 01:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B52 gađao uporište Al Kaide, 100 mrtvih

Zvanični Pentagon potvrdio je sinoć da je u vazdušnom napadu na kamp za obuku Al Kaide u Siriji ubijeno više od 100 pripadnika te ekstremističke grupe, prenosi Rojters.

Kako se navodi, napad se desio u Idlibu blizu Alepa, u četvrtak, dan nakon što je 80 boraca Islamske države ubijeno u vazdušnim napadima američke vojske u Libiji.

"Uklanjanje ovog trening kampa ometaju se treninzi islamističkih i opozicionih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sirijskih grupa radi pridruživanja Al Kaidi na ratištu", navodi se u saopštenju Pentagona i dodaje da je taj kamp bio operativan od 2013. godine.

Ranije danas, saopšteno je da je napad izveden američki bombarder B52, koji je na kamp ispustio više od 14 bombi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.