Australijski lekar pozvao kolege (braću i sestre) da pomognu Islamskoj državi

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2015, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijski lekar pozvao kolege ("braću i sestre") da pomognu Islamskoj državi

Islamska država objavila je video snimak u kom mladi lekar iz Australije poziva "braću i sestre" širom sveta iz oblasti medicine da dođu u Siriju i pridruže se "džihadu za islam" protiv Zapada.

Lekar, koji se predstavio kao Abu Jusuf, rekao je da je došao iz Australije i da se pridružio Islamskoj državi da bi "živeo u kalifatu".

Jusuf, plavooki lekar sa karakterističnim australijskim akcentom, kazao je da je došao u Raku, grad na oko 160 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << istočno od Alepa, koji su borci Islamske države proglasili prestonicom, da bi ponudio medicinske usluge.

- Ovo vidim kao deo mog džihada da pomognem muslimanima u oblasti u kojoj mogu, a to je medicina. Voleo bih da sam došao ranije - rekao je Jusuf.

Snimak je najverovatnije načinjen na neonatalnom odeljenju opšte bolnice u Raki, a vidi se i kako lekar obilazi novorođenčad koja su u inkubatorima, prenela je "Raša tudej".

- Razočaravajuće je što ima mnogo musliamske braće i sestara, koji su u oblasti medicine, a koji još žive na Zapadu, a na žalost muslimani ovde zaista pate od nedostatka medicinske opreme, kao i kvalifikovane medicinske nege. Poruka koju želim da uputim braći i sestrama, koji još žive na Zapadu i razmišljaju da dođu, jeste - zaista nam je potrebna vaša pomoć - kazao je Jusuf.

Australijski mediji su objavili da je mladi lekar identifikovan kao bivši student medicine u Adelaidu, Tarek Kamel, koji ima blizu 30 godina i koji je "pio alkohol i ima mnogo devojaka". On se, kako se navodi, posle završenih studija preselio u Pert.

Kolege sa studija su navele da ranije nije pokazivao interesovanje za Islamsku državu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.