Asad podržava borbu protiv terorizma

Izvor: Blic, 24.Sep.2014, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad podržava borbu protiv terorizma

Predsednik Sirije Bašar al-Asad rekao je danas da podržava međunarodne napore u borbi protiv terorizma, očigledno u nastojanju da pozicionira svoju vladu na stranu vazdušnih napada koje izvodi koalicija predvođena Sjedinjenim Državama.

Asad je o tome razgovarao na sastanku sa Falehom al-Fajadom, izaslanikom iračkog premijera, prenela je američka agencija AP.

On je svoje stavove izneo nekoliko sati nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što su SAD i njenih pet arapskih savezničkih država, izvele vazdušne i raketne napade na pozicije ekstremističke grupe Islamska država na severu i istoku Sirije.

Asad je rekao da će se boriti protiv terorizma u svakom obliku. Prema njegovim rečima, uspeh neće biti postignut samo vojnim sredstvima, već sve države moraju da se obavežu da će prestati da podržavaju terorizam.

On je očigledno pri tom mislio na zemlje kao što su Saudijska Arabija i Katar koje snažno podržavaju sirijske pobunjenike u sirijskom ratu, a koje sirijska vlada smatra teroristima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.