Asad optužio neprijatelje za podršku teroristima

Izvor: B92, 29.Nov.2015, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad optužio "neprijatelje" za podršku teroristima

Sirijski predsednik Bašar el Asad optužio je "neprijateljske zemlje" za još veću podršku "teroristima" kao odgovor na ofanzivu uz pomoć Irana i Rusije.

Asad je posle razgovora s iranskim zvaničnikom Alijem Akbarom Velajatijem pozdravio "rezultate sirijske vojske u ofanzivi protiv terorizma" uz podršku "prijateljskih zemalja Irana i Rusije".

"Ti dobri rezultati su naveli zemlje koje su neprijateljske nastrojene prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siriji da još više naoružavaju i finansiraju terorističke grupe", rekao je Asad.

Sirijska vojska je juče optužila tursku vladu da je "pojačala svoju podršku teroristima dodatnom isporukom oružja i municije".

Asad je rekao da odlučan da nastavi borbu protiv terorizma. Sirijski predsednik pod teroristima smatra ne samo džihadiste iz Islamske države već i pobunjenike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.