Asad: Turska namerno ignoriše teroriste

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Mar.2015, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Turska namerno ignoriše teroriste

Sirijski predsednik Bašar Al-Asad optužio je Tursku da "namerno ignoriše teroriste Islamske države" dok oni pokušavaju da pređu granicu između dve države i uđu u Siriju.

Asad je, u intervjuu za američku tv stanicu CBS, optužio turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana ne samo za nesprecavanje prelaska terorista iz Turske u Siriju, već i za aktivnu podršku Islamskoj državi.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << islamska država širi uticaj u Siriji dobrim delom i zbog Erdogana, kog je nazvao "fanatikom Muslimanske braće", preneo je Sputnjik.

Upitan da li veruje da bi Erdogan mogao da zaustavi ubacivanje terorista na sirijsku teritoriju, Asad je odgovorio: "Da, naravno. On ne samo da ignoriše teroriste koji dolaze u Siriju, on ih podržava, logistički i vojno. Direktno. Svakodnevno".

Asad je naveo da je Erdogan "neko ko pati od političke megalomanije i misli da je sultan nove ere 21. veka".

Sirijski predsednik je u intervujuu govorio i o odnosima sa SAD, navodeći da je Damask oduvek želeo dobre odnose sa Vašingtonom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.