Asad: Događaji u Venecueli podsećaju na sirijske jer su iza njih SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2017, 02:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Događaji u Venecueli podsećaju na sirijske jer su iza njih SAD

Prema rečima Asada, zemlje Latinske Amerike su u poslednjih nekoliko decenija ustale na zaštitu interesa svojih naroda što je „neprihvatljivo“ za SAD

Scenario događaja u Venecueli gde se održavaju masovni protesti protiv vlade ne liče slučajno na Siriju, jer u oba slučaja iza njih stoje SAD, izjavio je predsednik Sirije Bašar el Asad za venecuelansku televiziju „Tele SUR“.

 - Naravno da će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ličiti jer je strana koja ih planira i realizuje ista. To su Sjedinjene Američke Države u svojstvu dirigenta i zemlje Zapada koje čine hor - izjavio je sirijski predsednik.

Prema rečima Asada, zemlje Latinske Amerike su u poslednjih nekoliko decenija ustale na zaštitu interesa svojih naroda što je „neprihvatljivo“ za SAD.

- Zbog toga oni koriste ono što se dešava u svetu, počevši od narandžaste revolucije u Ukrajini zaključno sa nedavnim državnim prevratom pre nekoliko godina, ono što se dešava u arapskim zemljama, u Libiji, Siriji, Jemenu, kako bi to primenile u Latinskoj Americi - rekao je Asad.

Protesti u Venecueli traju od 4. aprila, nakon odluke Vrhovnog suda kojom je ozbiljno ograničena vlast opozicione Narodne skupštine. Odluka je kasnije promenjena, ali pristalice opozicije izašle su na ulice zahtevajući ostavku članova suda i održavanje prevremenih izbora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.