Amerika ne želi izbeglice iz Sirije

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika ne želi izbeglice iz Sirije

Iako Bela kuća humanitarnu krizu izazvanu političkom nestabilnošću na Bliskom istoku naziva tragedijom, Amerika nema nameru da primi izbeglice iz Sirije.

- SAD će obezbediti sredstva za Visoki komesarijat UN-a za izbeglice i tehničku ekspertizu, ali neće dozvoliti ulazak Sirijaca u Ameriku - izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Izbeglice idu peške iz Budimpešte u Beč.

Na pitanje da li Obamina administracija ima planove za povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << broja sirijskih izbeglica u SAD, koja je tokom petogodišnjeg rata primila samo 1.541 Sirijaca, on je rekao da o tome nema nikakvih najava.

SAD pruža značajnu pomoć UNHCR-u, rekao je Ernest, pohvalivši organe EU zbog načina na koji se bore sa izbegličkom krizom.

- Pozdravljamo korake koje EU preduzima kako bi onesposobila one koji se bave krijumčarenjem izbeglica i veoma nam je drago zbog toga - rekao je Ernest.

On je naveo i da će SAD evropskim partnerima pružiti određenu pomoć tako što će poslati američku obalsku stražu koja ima iskustva u radu sa migrantima i izbeglicama.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.