Američka koalicija izvršila 14 bombardovanja

Izvor: Blic, 13.Okt.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka koalicija izvršila 14 bombardovanja

Koalicija predvođena SAD izvršila je u ponedeljak 11 vazdušnih napada u Iraku i tri u Siriji, u borbi protiv Islamske države, saopštila je danas radna grupa za organizovanje operacija.

U Iraku je, u četiri bombardovanja, uništeno je šest zgrada Islamske države, dve komande i kontrolni čvorovi, kao i pet borbenih položaja. Drugi vazdušni udari izvršeni su u blizini Mosula, Baije, Sinjara i Tal Afara, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u saopštenju.

U Siriji su bombardovana područja u blizini Abu Kamal i Dair az Zaura, gde su uništena skladišta sirove nafte. Treće bombardovanje u blizini AL Haula, uništilo je borbene položaje i dva vozila, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Američka koalicija izvela 14 vazdušnih udara na ID

Izvor: B92, 13.Okt.2015

Koalicija predvođena SAD izvršila je 11 vazdušnih napada u Iraku i tri u Siriji, u borbi protiv ID, saopštila je radna grupa za organizovanje operacija...U Iraku je, u četiri bombardovanja, uništeno je šest zgrada Islamske države, dve komande i kontrolni čvorovi, kao i pet borbenih položaja....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.