Al Kaida nudi tri miliona evra za Asadovo ubistvo

Izvor: Akter, 13.Okt.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida nudi tri miliona evra za Asadovo ubistvo

Lider sirijskog ogranka Al Kaide ponudio je tri miliona evra za ubistvo sirijskog predsednika Bašara el Asada i dva miliona evra za ubistvo lidera libanskog radikalnog šiitskog pokreta Hezbolah, saopšteno je danas u Bejrutu

Abu Muhamed el Džulani ponudio je u audio poruci izdatoj u ponedeljak uveće, da će platiti "tri miliona evra bilo kome ko ubije Asada i tako okonča njegovu vladavinu".

"Koliko će još muslimanske krvi biti prolivene zbog jednog čoveka koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << voli vlast? Koliko dugo muslimani treba da čekaju da ostvare svoja prava", zapitao se El Džulani u poruci i dodao da će nagradu dati i ako Asada ubije član njegove porodice, navodeći da će posle toga štititi ubicu.

El Džulani je takođe ponudio dva miliona evra za ubistvo lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, "čak i ako ga ubiju njegovi šiiti".

Hezbolah je uputio nekoliko hiljada svojih boraca u Siriju gde se bore na Asadovoj strani.

Više od 240.000 ljudi je poginulo od početka građanskog rata u Siriji od marta 2011. godine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vođa Al Kaide u Siriji nudi tri miliona evra za Asadovo ubistvo

Izvor: Blic, 13.Okt.2015

Lider sirijskog ogranka Al Kaide ponudio je tri miliona evra za ubistvo sirijskog predsednika Bašara el Asada i dva miliona evra za ubistvo lidera libanskog radikalnog šiitskog pokreta Hezbolah, saopšteno je danas u Bejrutu...Abu Muhamed el Džulani ponudio je u audio poruci izdatoj u ponedeljak uveće,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.