Al Kaida: Borci, pripremite se na dugi džihad

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida: Borci, pripremite se na dugi džihad

Medijska agencija As Sahab koja je ujedno i zvanični medij Al Kaide oglasila se povodom poziva svim pristalicama Al Kaide i svim ekstremistima da se pripreme za sveti rat u Siriji.

Lider Al Kaide Ajman al Zavahiri je poručio džihadistima u audio poruci da taktiku promene u gerilsko ratovanje.

On je izjavio da "međunarodna satanska alijansa" nikada neće prihvatiti vladavinu Islama u Siriji i dodao da rat nije samo nacionalni interes >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Sirije, već kampanja svih muslimana koji žele da uspostave božiju vladavinu na zemlji.

Sirijski ogranak Al Kaide, ranije poznat kao Nusra front, a sada kao Fatah Al Šam, poslednjih meseci trpi sve više napada od strane koalicije trupa predvođenih SAD i ostao je bez nekoliko lidera ubijenih u vazdušnim napadima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.