Aktivisti: Najmanje 18 žrtava ruskog napada

Izvor: VOA, 29.Nov.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti: Najmanje 18 žrtava ruskog napada

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, koja prati nasilje u Siriji od početka građanskog rata pre skoro pet godina, saopštila da su se napadi dogodili u gradiću Ariha, u pokrajini Idlib, oko 20 kilometara od granice s Turskom, i da je pogođena prometna pijaca...

Sirijski aktivisti navode da su u današnjim vazdušnim napadima na severu Sirije, za koje se veruje da ih je izvelo >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << rusko ratno vazduhoplovstvo, ubijeno najmanje 18 ljudi, a povređeno 40.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, koja prati nasilje u Siriji od početka građanskog rata pre skoro pet godina, saopštila je da su se napadi dogodili u gradiću Ariha, u pokrajini Idlib, oko 20 kilometara od granice s Turskom, i da je pogođena prometna pijaca.

Oblast je pod kontrolom islamskih boraca, uključujući i one iz Nusra Fronta, grupe povezane sa al-Kaidom, ali tamo nije aktivna grupa koja sebe naziva Islamska država.

Rusija je počela svoju vazdušnu kampanju u Siriji u septembru, i od tada je na meti kritika SAD i njihovih koalicionih saveznika, koji takođe sprovode vazdušne napade u Siriji, i koji smatraju da Rusija napada pobunjenike, koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada, a ne ekstremiste Islamske države.

U Damasku, predsednik Asad sastao se sa visokim iranskim zvaničnikom Ali Akbarom Velajatijem i - kako prenose državni mediji - tom prilikom izjavio da su njegovi protivnici pojačali finansiranje i naoružavanje, u svetlu čvršće podrške Irana i Rusije vladinim snagama.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.