AMERIKANCI BOMBARDOVALI SIRIJSKU VOJSKU! Uništen konvoj sirijskih snaga severno od Al Tanfa! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2017, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI BOMBARDOVALI SIRIJSKU VOJSKU! Uništen konvoj sirijskih snaga severno od Al Tanfa! (FOTO)

Žestoke borbe na jugu Sirije

Pojedini izveštaji javljaju kako su američki avioni bombardovali sirijske snage pre nekoliko sati, kako bi "zaštitili" Al Tanf na sirijsko-iračkoj granici. Informacija još uvek nije potvrđena kao tačna, a možda je u pitanju i lažna informacija, to se za sada ne zna.

S. #Syria: in that context some reports saying US-led Coalition struck few ago those pro-Assad forces to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protect Al-Tanf HQ. Unconfirmed.

— Qalaat Al Mudiq (@QalaatAlMudiq) May 18, 2017

Sigurno je to, da su sirijske snage krenule prema iračkoj granici i na tom putu moraju na nalete na borce Slobodne sirijske armije (FSA) koju podržavaju SAD i Jordan. U tom slučaju, to bi bio direktan okršaj sirijske vojske, iranskih dobrovoljaca, Druza i Hezbolaha na jednoj i terorista raznih frakcija FSA, podržanih jordanskim i američkim komandosima, na drugoj strani.

An Exclusive sources ab/ the strikes ag/ Assad militias.

مصادر حصرية عن غارات التحالف الدولي ضد ميليشيات الاسد.https://t.co/s45CLakDp5 pic.twitter.com/xrtRKDq3vs

— Hammurabi's Justice (@Hammurabi_News) May 18, 2017

Ovakav sled događaja mogao bi da gurne Jordan direktno u sirijski rat. Takođe, pojedini izvori javljaju da su teroristi uništili konvoj sirijskih snaga 37 km severno od Al-Tanfa, uključujući 4 tenka, jednu Šilku, kao i nekoliko pikapova.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

(VIDEO) AMERIKANCI OPET BOMBARDOVALI ASADOVU VOJSKU: A evo šta su sad naveli kao izgovor...

Izvor: Kurir, 18.Maj.2017

...Konvoj nije odgovorio na upozorenja da se ne približava suviše blizu snagama koalicije u oblasti Tanf na jugu Sirije, gde se nalazi kamp sirijskih pobunjenika koji imaju podršku SAD, rekao je taj zvanićnik..Sirijski opozicioni mediji preneli su da je u napadu uništen veliki broj vozila..Za sada...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.