400 Sirijaca pobeglo u vladin deo Alepa

Izvor: VOA, 27.Nov.2016, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

400 Sirijaca pobeglo u vladin deo Alepa

Sirijska armija je saopštila da je u poslednja dva dana od pobunjenika ponovo preuzela kontrolu nad još jednim, drugim po redu, distriktom u istočnom Alepu, pod imenom Džabal Badro.  U medjuvremenu, stotine ljudi u ratom razorenom gradu Alepu u Siriji su, kako se izveštava pobegle iz oblasti pod kontrolom pobunjenika u distrikte koji su sada pod vladinom kontrolom. Sirijska opservatorija za ljudska prava, koja prati i izveštava o šestogodišnjem gradjanskom ratu u toj zemlji, navela je da je bar 400 izbeglica pobeglo u distrikt Masakan Hanano pošto su vladine snage ponovo zauzele te kvartove. Ista grupa je navela da je ovo prvi egzodus te vrste iz istočnog Alepa od 2012. Sirija je navela da je vladina armija uz podršku Rusije preuzela "punu kontrolu nad Masakan Hananom", ključnim distriktom Alepa pod kontrolom pobunjenika nakon 13 dnevnih oštrih sukoba. Opservatorija je takodje navela da još uvek, kako se procenjuje, ima 250.000 civila zatočenih u istočnom Alepu, koji je pod kontrolom pobunjenika. Te porodice su suočene sa ozbiljnim nestašicama hrane i goriva.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Sirijska vojska zauzela ključne delove istočnog Alepa

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2016, 10:29

Sirijske vladine snage zauzele su danas ključni deo istočnog Alepa, područje pod kontrolom pobunjenika, javili su državna televizija i sirijska nevladina Opservatorija za ljudska prava...Sirijska vojska povratila je danas od pobunjenika četvrti Sahur, Hajdarije i Šeik Hodr, a kurdske snage zauzele...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.