40 poginulih u Damasku: Sukob džihadista i islamističkih pobunjenika

Izvor: Telegraf.rs, 29.Apr.2017, 06:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

40 poginulih u Damasku: Sukob džihadista i islamističkih pobunjenika

Najmanje 40 osoba je poginulo, a 70 povređeno u žestokim sukobima između džihadista i islamističkih pobunjenika u blizini Damaska, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Opservatorija je navela da su sukobi izbili između pobunjeničke frakcije Džaiš al Islam i Fateh al Šama, bivšeg ogranka Al Kaide u Siriji i Fajlaka al Rahmana, koga podržavaju Katar i Turska, preneo je AFP.

- Imamo najmanje 15 poginulih pripadnika Džaiš >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << al Islama i 23 među njihovim protivnicima, kao i dva civila - saopštila je Opservatorija za ljudska prava i dodala da je još 70 osoba povređeno.

U maju 2016. u međusobnim sukobima između džihadista i islamskih pobunjenika poginulo je više od 300 ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Sirija,   Turska

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

40 poginulih u Damasku: Sukob džihadista i islamističkih pobunjenika

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2017

Ima najmanje 15 poginulih pripadnika Džaiš al Islama i 23 njihovih protivnika, ali i civila..Najmanje 40 osoba je poginulo, a 70 povređeno u žestokim sukobima između džihadista i islamističkih pobunjenika u blizini Damaska, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava...Asad povratio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.