Rade Šerbedžija snima duet sa Severinom (video)

Izvor: Svet, 16.Apr.2015, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rade Šerbedžija snima duet sa Severinom (video)

Gost Pressinga kod Dubravka Merlića u sredu, 15. aprila bio je glumac, reditelj, pesnik, kantautor i profesor Rade Šerbedžija. Jednom od najpriznatijih pozorišnih i filmskih glumaca s ovih prostora u Parizu je dodijeljeno nagrada SEE Actor 2015. To je samo jedno u nizu priznanja ovome svestranom umetniku koji svojim projektima intrigira publiku, ali neretko izaziva i kontroverze.
“Mislim da Francuze jako zanima produkcija u južnoj i istočnoj Evropi. Oni su uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << bili jako zainteresovani za ovo područje, posebno Balkan, i posebno su voleli u bivšoj Jugoslaviji to doba crnog talasa”, kazao je Šerbedžija.
Kazao je da smatra da raspad Jugoslavije u filmskoj industriji nije doneo mnogo kvaliteta. “Ima uspeha, ali ono vreme je imalo brojne talentovane reditelje. Bilo je to jedno pravo bogatstvo filma. Druga stvar, država je imala za film i bilo je mnogo filmova koji su se kritički odnosili prema sistemu”, dodaje on.
Osvrnuo se na činjenicu da je u američkim filmovima većinom glumio Evropljanina. “Glumac na izbor uloga vrlo teško može uticati”, kazao je. Dodao je da je jedna greška koju je napravio da je uzeo agenta kojeg više nije menjao i da glumci moraju menjati agente.
Šerbedžija kaže da vrlo retko gleda televiziju, a i kada gleda, gleda većinom sport i sportske emisije. Na pitanje da li će snimiti duet sa Severinom, Šerbedžija je odgovorio samo kratko: “Da.”
Otkrio je i da retko gleda televiziju, a i kad gleda, da su to uglavnom sportske emisije.

Pogledaj vesti o: Severina,   Pariz

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.