12 najlepših venčanica svih vremena

Izvor: Story, 24.Nov.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

12 najlepših venčanica svih vremena

Vikend iza nas su obeležila dva velika selebriti venčanja - jedno holivudsko i jedno srpsko. Najseksipilnija latino glumica Sofija Vergara udala se za Džoa Manganijela, a Severina je u Beogradu rekla sudbonosno da Igoru Kojiću pred više od 600 gostiju.

Sofija i Severina su oduševile izborom svojih venčanica, a tim povodom smo odlučili da se prisetimo nekih od najzanimljivijih i najlepših venčanica svih vremena o kojima se i danas priča.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Story <<
1. Venčanja slavnih osoba, posebno ona kraljevska, uvek su raskošna, spektakularna i osmišljena do najsitnijih detalja. Jedna od venčanica koje se pamte je ona u kojoj se Grejs Keli udala za princa od Monaka. Za dizajn njene venčanice bio je zadužena Helen Roz, kostimografkinja studija MGM.

2. Upravo je Venčanica Grejs Keli bila inspiracija za venčanicu Kejt Midlton koji je 2011. izradila Sara Barton ispred modne kuće Aleksander Mekvin.

3. Holivudska diva Elizabet Tejlor se udavala osam puta, ali je najlepšu haljinu imala na prvom venčanju sa naslednikom lanca hotela Konardom Hiltonom. Ova biserno bela venčanica tradicionalnog kroja prodata je pre dve godine na aukciji za 190 hiljada dolara.

4. Modna ikona, glumica Odri Hepbern ,nosila na svom venčanju 1954. godine je belu haljinu sa visokom kragnom koja je savršeno oslikavala njen prepoznatljivi graciozni stil.

5. Venčanje slavnog para, glumice Mije Farou i pevača Frenka Sinatre ostalo je upamćeno i po izboru mladinog venčanog kompleta. Jednostavna bela haljina, blejzer i njena kratka kosa predstavljali su modu šezdestih godina prošlog veka.

6. Mlađa sestra britanske kraljice, princeza Margaret, pored svoje buntovne i raskalašne mladosti, ostala je upamćena i po raskošnoj venčanici kojoj se samo za izradu suknje utrošeno 30 metara svilenog organdina.

7. Kraljevska venčanja sinonim su za neverojatno raskošne, ali vrlo konzervativne venčanice koje nikada i ni u kojem slučaju ne otkrivaju previše. Takva je bila i venčanica danske princeze Meri Donaldson koja se 2004. godine udala za naslednika danske krune, princa Federika.

8. Španska kraljica Leticija, koja najradije nosi kreacije svojih sunarodnoika, blistala je 2004. godine u prelepoj beloj večanici kreatora Manuela Pertegaza.

9. Naslednica lanca hotela Niki Hilton sudbonosno da ove godine je izgovorila bogatom britanskom nasledniku Džejm Rotšildu u veličanstvenoj Valentino venčanoj kreaciji vrednoj 50.000 funti. Izrada njene venčanice trajala je šest meseci.

10. Chanel venčanicu, bogato izvezena najfinijom čipkom i ukrašenu decentnim cvetnim aplikacijama, koju će svi pamtiti nosila je britanska manekenka Popi Delivinj.

11. Princeza Šarlin Vitstok za princa Alberta od Monaka udala se 2011 godine u venčanici od belog satena i svile sa potpisom Đorđa Armanija. Haljinu je krasilo 40.000 kristala za čije ušivanje je utrošeno dve i po hiljade sati rada.

12. Najposebniju venčanicu od svih, ali nikako manje vrednu, nosila je Anđelina Džoli. Jednostavnu belu haljinu crtežima su ukrasila njena deca.
Pogledaj vesti o: Severina

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.