Snimci iz vazduha na polje lala u Holandiji: Prizori koji prikazuju svu divotu ove zemlje u najlepšem cvatu (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 11.Apr.2017, 06:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimci iz vazduha na polje lala u Holandiji: Prizori koji prikazuju svu divotu ove zemlje u najlepšem cvatu (FOTO) (VIDEO)

Ono što na prvi pogled izgleda kao čudan "pečvork" na nepreglednom tepihu zapravo su holandska polja lala, koja u aprilu najviše i najlepše cvetaju.

Foto: flickr/ furiouskaa5786

Ar po ar, kilometar po kilometar, cvetovi lale neverovatno jarkih boja krase polja i brdovite proplanke u okolini okruga Ana Paulovna u severnoj Holandiji.



Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << jednako božanstveno izgledaju sa zemlje, ova polja još neverovatnije izgledaju usnimljena iz vazduha, jer se tada može videti njihova prava širina i veličina.

Foto: maxpixel.freegreatpictures.com

Lale su tokom godina postale simbol ljubavi u Holandiji, a mnogi turisti ovu zemlju posećuju baš u aprilu kako bi mogli da uživaju u prizorima polja lala.



Sezona cveća u Holadiji počinje u martu sa cvetanjem kačunki, zatim narcisa, dok je april rezervisan za zumbule i lale, koje cvetaju čak so sredine maja, a avgust je mesec za gladiole.

Foto: flickr/ franzconde

Čak i kada je proleće gotovo, cela Holandija i dalje sveta, prenosi Dejli mejl.



Tokom 20. veka ekpanzija posla sa cvećem u ovoj zemlji je bila u punom zamahu, a sada je Holandija najveći izvoznik cveća budući da se godišnje tu proizvede devet milijardi lala.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Serija Polje Lala

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

(VIDEO) PRIZOR OD KOG ZASTAJE DAH! Dobro pogledajte, nikada nećete pogoditi šta je na ovim snimcima

Izvor: Kurir, 11.Apr.2017

...Cvetovi lale jarkih boja krase polja i brdovite proplanke u okolini okruga Ana Paulovna u severnoj Holandiji..Iako jednako božanstveno izgledaju sa zemlje, ova polja još neverovatnije izgledaju usnimljena iz vazduha, jer se tada može videti njihova prava širina i veličina..Lale su tokom godina...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.