Voz odigran u Frankfurtu: Voja i Sergej oduševili zemljake

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2017, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Voz" odigran u Frankfurtu: Voja i Sergej oduševili zemljake

Najgledanija pozorišna predstava na Balkanu, "Voz", izvedena je proteklog vikenda u Frankfurtu u organizaciji Aleksandra - Saše Jovanovića i Saša & prijatelji. Predstavu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića perfektno su frankfurtskoj publici preneli veliki srpski glumci, Sergej Trifunović i Voja Brajović. Pomalo neobičan početak i interaktivna predstava u kojoj je učestvovala i publika odlično >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je primljena što je još jedan dokaz da su Saša & prijatelji pogodili ukus publike.

- Bilo je divno iako je bilo momenata kada nismo mogli da čujemo neke važne stvari kada su tiho govorili. Predstava je bila više filozofska i trebalo je razumeti. Meni se veoma dopalo jer mi je tema poznata - rekla je Ljiljana Urošević iz Langena.

U publici su bili i Dragi Kornih iz Bad Homburga koji je došao u pratnji supruge Tamare.

- Zaista smo zadovoljni predstavnom i izvođenjem dvojice fenomenalnih glumaca. Gluma je bila izvanredna kao i sama tema. Oba glumca su odlična. Iskustvo Voje Brajovića je definitivno u prvom planu koje je dominirao u ulozi profesora - kaže za "Vesti" Dragi Kornih.

I Tamara je podelila suprugovo mišljenje i dodala da je i Sergej Trifunović odigrao izvanredno svoju ulogu.

I Ana Đorđević iz Frankfurta i Ivona Tora iz Kenigštajna takođe zadovoljne i pune utisaka izašle iz sale. Bile su kako su rekle, zadovoljne samom predstavom i glumačkim bravurama velikih srpskih umetnika.

- Tema je za sva vremena. Borba svih nas. Predstava mi se veoma dopala. Glumci, Voja i Sergej su sjajni. Bilo je jako teško u ambijentu imati dijalog, znači svaka čast Voji i Sergeju za glumu. Meni je interaktivna predstava već poznata, ali je večeras dobro izvedena, možda uz malu zamerku na akustiku - kaže Ana Đorđević.

Na naše pitanje šta misli o publici u Frankfurtu i utiscima sa predstave, Voja Brajović je kratko odgovorio:

- Uvek je važnije kako smo se mi dopali publici. Mi glumci, smo ti koji podležemo kritici. Ovo je jedna divna publika koja je došla da vidi nešto drugo, ali se nadam da je videla ono pravo - rekao je zadovoljno Voja Brajović.

Predstava je imala premijeru 24. 10. 2015. i od tada se sa izuzetno velikim uspehom i interesovanjem igra u Zvezdara teatru. U komadu se pojavljuju dva lika Crni i Beli. Van scene, a pre nego što započne sama predstava, Crni spasava Belog da se ne baci pod voz i odvodi ga u svoj stan gde se i cela akcija odigrava. Crni je bivši osuđenik i hrišćanin, dok je Beli ateista i profesor. Oni raspravljaju o ljudskoj patnji, o tome zašto i da li treba živeti, o razlozima zašto je Crni pokušao samoubistvo. Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, ona publiku podstiče da i sama razmišlja, da bude aktivan učesnik, da dođe do svojih odgovora. Pored odlične reakcije publike, predstava je dobro prošla i kod kritičara. Radeći na predstavi "Voz", Voja Brajović je rekao: "Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.