Svađa Tasovca i braće Trifunović

Izvor: Blic, 13.Okt.2015, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svađa Tasovca i braće Trifunović

Sergej Trifunović nazvao ministra kulture Ivana Tasovca čovečjom ribicom, a ovaj njega reklamom za čips.

Juče je na društvenim mrežama osvanuo zapažen tvit ministra Tasovca: ”Bilo bi malo glupo da čovečja ribica ulazi u debatu sa reklamom za čips koja, pri tome, veruje da ima moć da vas urekne.” Otkud, kako, zašto, šta mu bi…?

Interesantno… Smatrao ministar, sva je prilika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da na ovaj način treba da replicira Sergeju Trifunoviću povodom intervjua u nedeljniku “Newsweek”.

A šta je rekao Trifunović? Između ostalog, na pitanje oko “uvoda u priču o stanju srpske kulture”, Trifunović je rekao: ”I sad ćemo da razglabamo o onoj čovečjoj ribici?” Potom veli: ”Mora da se razotkriva svaka budalaština. Ovde skoro ne postoji kritička svest. Ja bih voleo da građani Srbije konačno shvate ono što je osvestilo dobar deo naroda u Evropi: da su eksponenti njihove vlasti samo činovnici u njihovoj službi. I da imaju pravo da negoduju, izražavaju nezadovoljstvo i kritikuju. Jer se o njihovim jebenim životima radi. I još gore, životima njihovih potomaka.”

Činjenica da se ministar ovim povodom oglasio na društvenim mrežama govori sama za sebe. Kao i način na koji govori o reklami za čips koju Sergej (dobro) radi kao dramski umetnik u zemlji u kojoj su plate glumaca u pozorištima više nego skromne, a samostalni umetnici nemaju ni mogućnost da overe zdravstvenu knjižicu.

Nedavno povodom Kokana Mladenovića ministar kulture i informisanja Tasovac je napisao tvit: ”Nije u redu kada ministar oslovljava ljude po nadimku. Izvinjavam se Krletu, kao i Kokanu, čije je ime Sandokan Mladenović.“ Na šta mu je Trifunović odgovorio: ”Sad si bezobrazan, ministre! Da ne prećutkujem makar to oko imena!”

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VELIKA SVAĐA Tasovac protiv braće Trifunović

Izvor: Blic, 13.Okt.2015

Glumac Sergej Trifunović u jednom intervjuu nazvao ministra kulture Ivana Tasovca čovečjom ribicom, a ovaj njega na Tviteru reklamom za čips. Nedavno je na ovoj društvenoj mreži i Sergejov brat Branislav Trifunović oštro replicirao Tasovcu reagujući na ministrovo neukusno ismevanje reditelja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.