Osvežena Seat ibica kupra spremna za akciju

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osvežena Seat "ibica kupra" spremna za akciju

Seat "ibica kupra" će uskoro napuniti 20 godina, a najnovija redizajnirana verzija je pred nama sa 189KS.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Izmene na Seatovom konkurentu Ford "fijeste ST" su diskretne na spoljašnjosti,

Prodajete polovni auotmobil? >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Postavite besplatan oglas.

dok je veći deo posla je obavljen ispod površine, a nakon premijere modela na septembarskom salonu u Frankfurtu, prodaja bi trebalo da počne u januaru naredne godine.

Uz izuzetak novih LED farova, moćni hečbek je preslikani aktuelni model koji zamenjuje, a kao i pre, tu su prepoznatljivi "kupra" detalji poput zatamnjenog zadnjeg difuzera i centralnog auspuha, agresivnijih branika i unikatnih 17-inčnih felni.

Prave razlike su napravljene ispod haube gde se umesto 1.4-litarskog TSI turba sa 177KS nalazi veći i moćniji 1.8-litarski turbo pozajmljen iz VW Polo GTI sa 189KS. Obrtni momenat je sa 250Nm skočio na 320Nm, a za prenos snage na prednje točkove je zadužen šestostepeni manuelni menjač.

Sve ove izmene znače da nova "kupra" do stotke stiže za 6.7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 235km/h i potrošnju od 6l/100km.

S obzirom da je manuelni menjač, u odnosu na automatski sa aktuelnog modela, jeftiniji za proizvodnju, može se očekivati da i cena novog modela bude manja od trenutnih 26.000 evra.
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dosad neviđeno: Nova „opel astra” "letela" nad Beogradom!

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 12:57

Ako ste pomislili da sanjate jer vidite automobil kako u cik zore „leti“ Studentskim trgom, možete da odahnete! Dobro ste videli...Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa..Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci..Postavi oglas na www.mojauto.rs..„Opel“ je jutros,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.