Milošević: Srpski klubovi na veštačkom disanju, mnogi će se ugasiti

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milošević: Srpski klubovi na veštačkom disanju, mnogi će se ugasiti

Bivši fudbalski reprezentativac Savo Milošević rekao je da su srpski klubovi sada na veštačkom disanju i da će se brojni od njih ugasiti ukoliko se nešto ne promeni.

On je ocenio da u srpskom fudbalu, "kao i u državi", ima mnogo problema.

"Fudbal je, pre svega, u ekonomskim teškoćama, ali iz njih proističu mnogi drugi. Kod nas se o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu dosta staromodno razmišlja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a iz godine u godinu zaostajemo za Evropom i svetom, naročito kada je u pitanju klupski fudbal", rekao je Milošević, sada direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije.

Finansije, kako je naveo, ne dozvoljavaju da se klubovi konsoliduju, jer su prisiljeni na prodaju igrača uprkos tome što se talenti stalno pojavljuju.

"Praktično je nemoguće ostvariti veći kontinuitet u odnosu na ono što sada imamo. Deca se rađaju sa velikim potencijalima i talentom za fudbal, ali mali broj njih uspe i prođe, a to u FSS pokušavamo da promenimo", izjavio je Milošević.

Prema njegovim rečima, mlađe srpske selekcije imaju fenomenalne rezultate i da oni tek slede kada stasaju za seniorsku scenu.

"Mi sada imamo dobrog selektora, a od krucijalnog značaja za srpski fudbal je da se nađemo na narednom Evropskom prvenstvu", smatra Milošević.

Na pitanje šta misli o najavljenoj privatizaciji klubova, on kaže da nijedan model za njih neće biti idealan, budući da je ovo specifično područje sa specifičnim uslovima, odnosima, sistemom vrednovanja, pa je nemoguće preuzeti neki evropski model i primeniti ga u potpunosti.

"Ali, sa nečim se mora krenuti, ispravljati greške u hodu. Ukoliko to ne uradmo u periodu od šest meseci do jedne godine, većina naših klubova biće u zaista ozbiljnim teškoćama, jer su i sada praktično na veštačkom disanju, a mnogi će se ugasiti", zaključio je Miloševć.
Pogledaj vesti o: Savo Milošević

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.