ProCredit banka nastavlja da brine o životnoj sredini - Prvi električni automobili u Srbiji

Izvor: PRObjave.com, 29.Jun.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ProCredit banka nastavlja da brine o životnoj sredini - Prvi električni automobili u Srbiji

ProCredit banka će za potrebe prevoza koristiti sedam potpuno novih električnih automobila, što će biti prvi put da jedna kompanija ili institucija u Srbiji koristi ekološka vozila. Nabavka ovih vozila izvršena je u skladu sa poslovnom politikom banke koja podrazumeva unapređenje održivog korišćenja energije i uticaja na životnu sredinu. Iako u zemlji još uvek ne postoji razvijena infrastruktura za korišćenje ovakvih automobila, ProCredit banka za sada koristi sopstvene resurse za punjenje, ali je u planu sa nadležnim organima o razvoju stanica za punjenje. Upotrebom električnih automobila, ProCredit banka želi da skrene pažnju na smanjenje korišćenja fosilnih goriva za potrebe svakodnevnog transporta i doprinese smanjenju emisije ugljen dioksida i drugih gasova štetnih po okolinu. Pored Beograda, električne automobile koristiće i zaposleni u ProCredit banci iz Novog Sada, Pančeva, Kragujevca, Subotice, Čačka i Niša.

"Ulaganje u projekte koji za cilj imaju zaštitu životne sredine i korišćenje obnovljivih izvora energije, neodvojivi su deo poslovanja ProCredit banke, i mi svakodnevno pronalazimo način da ih realizujemo, bilo samostalno ili kroz partnerstvo sa lokalnom zajednicom. Pre nekoliko godina, napravili smo prvi korak u pravcu tzv. zelenog transporta i za svoje potrebe nabavili hibridna vozila, a sa električnim automobilima smo otišli još dalje, ka potpunom eliminisanju iz upotrebe automobila sa benzinskim motorima", rekao je Ivan Smiljković, član IO ProCredit banke i dodao, "Posebno nas raduje činjenica da su ovu ideju prihvatili i naši zaposleni, jer želimo i da na ličnom primeru pokažemo na koji način banka brine o zelenom poslovanju i što manjoj emisiji štetnih gasova u gradovima u kojima postoje ekspoziture banke. Nadam se da će i druge kompanije slediti naš primer i doprineti da živimo u zdravijem okruženju."
Ovaj pionirski poduhvat nastavak je veoma uspešnog rada na razvoju programa energetske efikasnosti koji ProCredit banka intenzivno sprovodi. Do sada je kroz kredite za Energetsku Efikasnost i obnovljive izvore energije plasirano više od 90 miliona evra u projekte koji doprinose povećanju energetske efikasnosti privrede i poljoprivrede kao i upotrebu obnovljivih izvora energije, a ProCredit je i prva banka u Srbiji koja je kreiranjem "zelene ekspoziture" u Nišu želela da pokaže na koji način je moguće smanjiti potrošnju resursa. Takođe, stalnim procenama kreditnog portfolija klijenata prema kriterijumu zaštite životne sredine, kao i promovisanje "zelenog finansiranja" kroz kredite za energetsku efikasnost, banka želi da održi najviše standarde kada je u pitanju ekološki održivo poslovanje. Novi električni automobili biće predstavljeni na tradicionalnom događaju ProAkcija koji će 8. jula banka organizovati na beogradskoj Adi Ciganliji.

O ProCredit banci
ProCredit banka je do sada ukupno investirala više od 4,7 milijarde evra u Srbiji. Odobreno je više od 657.000 kredita, od čega 88 odsto čine plasmani malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i poljoprivrednicima. Depozitna baza banke premašuje iznos od 360 miliona evra, izdato je 320.000 platnih kartica, dok ukupan broj klijenata iznosi više od 100.000. Istovremeno sa podrškom razvoju privrede, banka poseban značaj u poslovanju pridaje odgovornom bankarstvu i razvoju kulture štednje među klijentima. ProCredit banka je deo ProCredit grupe finansijskih institucija koje posluju na dva kontinenta (Evropa i Latinska Amerika). Akcionar ProCredit banke u Srbiji je ProCredit Holding sa sedištem u Frankfurtu.
PR Komunikacije Hill & Knowlton
Ušće bb
11073 Beograd-Novi Beograd
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Email: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Kontakt:
Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Email: eferizovic@prhillandknowlton.com

Nastavak na PRObjave.com...






Povezane vesti

ProCredit banka nastavlja da brine o životnoj sredini - Prvi električni automobili u Srbiji

Izvor: AutoBlog, 29.Jun.2016

ProCredit banka će za potrebe prevoza koristiti sedam potpuno novih električnih automobila, što će biti prvi put da jedna kompanija ili institucija u Srbiji koristi ekološka vozila. Nabavka ovih vozila izvršena je u skladu sa poslovnom politikom banke koja podrazumeva unapređenje održivog korišćenja...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.