Podrška obrazovanju budućih šnajdera

Izvor: PRObjave.com, 23.Okt.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška obrazovanju budućih šnajdera

Organizacijom stručnog seminara i donacijom šivaćih mašina započeta je akcija "Šnajderi po meri" koju je pokrenula kompanija Jasmil, matična kompanija brenda Extreme Intimo, u saradnji sa Tehničkom školom "Radoje Ljubičić" iz Užica. Ova akcija, organizovana sa ciljem da pomogne stručnom osposobljavanju i osamostaljivanju, namenjena je deci sa slušnim smetnjama i smetnjama u razvoju, učenicima Tehničke škole "Radoje Ljubičić" u Užicu. Pored šivaćih mašina, kompanija Jasmil donirala je i kompletan materijal za šivenje u cilju organizovanja dvomesečne krojačke obuke za decu.
Tokom dva meseca obuke, profesori škole će obučavati učenike da samostalno obavljaju krojački zanat, što će im biti od pomoći pri zaposlenju u budućnosti. Po završetku obuke, učenici će dobiti sertifikate kompanije Jasmil, kao potvrdu da su uspešno savladali zanat. Tim povodom za njih će biti organizovan i obilazak fabrike u Arilju.
Učenici škole su na prvim časovima obuke oduševljeno i sa velikim entuzijazmom prihvatili akciju "Šnajderi po meri", a pokazatelj njihovih stečenih veština biće izrada posteljina, koja će biti donirana u humanitarne svrhe.
"Naša kompanija posebnu pažnju poklanja deci i mladima, kojima kontinuirano pružamo različite vidove pomoći kroz donacije i humanitarne akcije. Ova ideja ima, pre svega, za cilj da se obrazovanjem mladih obezbedi bolja i sigurnija budućnost naše dece." izjavio je Jovan Blažić, izvršni direktor kompanije Jasmil.
Direktor škole Ivan Marić zahvalio se kompaniji Jasmil na donaciji i istakao da će zahvaljujući ovoj opremi učenici biti u prilici da nauče još jedan zanat: "Ovom prilikom želim da izrazim zadovoljstvo i izuzetnu zahvalnost kompaniji Jasmil i brendu Extreme Intimo na ovom divnom gestu, a pre svega na ideji."
Matična kompanija brenda Extreme Intimo već više od dve decenije bavi se proizvodnjom i prodajom tekstila i uporedo sa tim redovno pomaže lokalnu zajednicu u kojoj posluje. Akcija "Šnajderi po meri" još jedna je u nizu humanitarnih akcija koje je kompanija pokrenula od početka godine.
Ruskin&Hunt
Takovska 45
11000 Beograd
Tel: +381 11 3391010
Email: office@ruskinhunt.com
Web: www.ruskinhunt.rs
Kontakt:
Ana Popović
Email: ana.popovic@ruskinhunt.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.