Par pametnih ponedjeljkom: O debeloj djeci i debelim mamama nekad i sad, kelju na tri načina i ...

Izvor: PRObjave.com, 12.Apr.2014, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Par pametnih ponedjeljkom: O debeloj djeci i debelim mamama nekad i sad, kelju na tri načina i ...

U sklopu akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria blogerka Tadeja Bjažević je pisala o zdravoj ishrani u tekstu:
Par pametnih ponedjeljkom: O debeloj djeci i debelim mamama nekad i sad, kelju na tri načina i svim drugim ćušpajzima! (2.dio) Kad ste skloni debljanju adolescencija i mladost mogu biti prilično frustrirajuće razdoblje života.

Jer mogli biste pojesti vola sve skupa s papcima, a ne smijete.

Moja najbolja prijateljica još od prvog dana srednje škole i ja uz nju, izgledale smo kao da sam joj ja otela sve prošle, sadašnje i buduće srednjoškolske užine i smazala ih sama. Međutim, ona je bila ta koja je mogla jesti bez posljedica, ja sam mogla samo zavidjeti na tome. Običavale smo naizmjence spavati jedna kod druge nakon vikend izlazaka. Ona bi kad bismo došle kući slatko provalila u hladnjak, ja sam, uglavnom i samo držala ljestve. :)

Zajedničko ljetovanje nakon mature i upisa na fakultete, osim nezaboravne turneje po obali (Šibenik, Split, Dubrovnik, Pula), obilježilo je i neprestano uvjeravanje što ćemo, s ograničenim budžetom koji smo imale, jesti.

Ja sam preklinjala da bude barem komadić mesa, makar hrenovke i barem nekakva salata, majušni paradajzić, a povrće i voće su ljeti uvijek bili skupa kategorija, ona je od toga ostajala gladna, a stajalo je daleko više nego da smo se odlučile za hrgu kakvih ugljikohidrata.

Pritom njenoj liniji ništa od navedenog nije škodilo, ja sam imala osjećaj da mi se i svaka pojedena rajčica negdje lijepi. :D

No, svemu usprkos, bile smo mlade i lijepe i bila su to sretna vremena. :)

Kad se pred koju godinu, nakon što je u životu rodila dvoje djece, prvi put susrela sa činjenicom da počinje dobivati na težini, da se pojavio celulit i da mora korigirati prehranu, našla se u čudu i zaključila da je to strašno.
“Ja sam gladna.”, rekla je. “Ništa ne jedem i svejedno ……”
I vjerojatno se ja tu baš nisam pokazala pretjerano suosjećajnom, ali ja to živim čitav život. Ja ne znam kako izgleda jesti, bez većeg ili manjeg osjećaja krivnje i osjećaja da se sve što si stavio u usta nekud zalijepilo, ono što želiš.

Koliko se sjećam ni tada, a mislim da ni dan danas, ni ona nije pretjerani ljubitelj kelja, ali znam da je oduvijek voljela tjesteninu na sve načine. I sad razmišljam, da smo to ljeto možda imale malo više interesa za kuhanje, barem u stančiću u Dubrovniku u kojem smo odsjele, bi li nas kelj carbonara obje zadovoljila? :D

Sudeći po tome da je, uz neznatno negodovanje, jede čak i Timna, pretpostavljam da vjerojatno bi.
Ako se odlučite za ovo jelo, birajte izrazito mladi kelj, vrlo kratko sve termički obradite i dobit ćete ukusno i brzo jelo, a kelj doživjeti na sasvim neočekivani način…

Ovde se može pročitati ceo tekst http://doubletkitchen.blogspot.com/2014/03/par-pametnih-ponedjeljkom-o-debeloj_31.html
Bloggers Network
Rajka Mamuzića 6
21000 Novi Sad
Email: kontakt@bloggersnetwork.org.rs
Web: www.bloggersnetwork.org.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.