Goodyear otkrio nove tehnologije pneumatika na sajmu u Ženevi

Izvor: PRObjave.com, 19.Apr.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goodyear otkrio nove tehnologije pneumatika na sajmu u Ženevi

Na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, kompanija Goodyear Dunlop Sava Tires predstavio je svoja nova dostignuća u oblasti razvoja inovativnih tehnologija u proizvodnji pneumatika visokih performansi.
Posetioci Sajma imali su priliku da se bolje upoznaju sa funkcionisanjem "inteligentnih" pneumatika. Reč je o novom, revolucionarnom konceptu Dunlop-a čija je osnovna ideja da se zahvaljujući direktnoj vezi između mikročipa ugrađenog u pneumatik i centalnog kompjutera unutar automobila, poboljšaju njegove performanse prilikom skretanja i kočenja. Sistem je dizajniran tako da mikročip šalje informacije o temperaturi, pritisku i opštem stanju pneumatika u centralni računar automobila kako bi se poboljšale performanse, te osigurala bezbedna vožnja. Korišćenjem tih informacija kompjuter po potrebi može da menja "set-up" vozila, kao što su longitudinalni i lateralni algoritmi, kako bi se dodatno unapredilo ponašanje vozila. Poboljšanja se takođe odnose i na kraći put kočenja kod aktivacije ABS-a, bolji osećaj za volanom kod skretanja te još bolju optimizaciju sigurnosnih sastava automobila.
Mogućnost oštećenja čipa prilikom vožnje, kao i montaže praktično ne postoji. Koncept "inteligentnih" pneumatika za sada je u eksperimentalnoj fazi, a nakon potvrde rezultata testova biće primenjen u proizvodnji novih modela Dunlop guma.
Ruskin&Hunt
Takovska 45
11000 Beograd
Tel: +381 11 3391010
Email: office@ruskinhunt.com
Web: www.ruskinhunt.rs
Kontakt:
Ana Popović
Email: ana.popovic@ruskinhunt.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.