Xiaomi postaje 3. svetski proizvođač sa područja Azije

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Xiaomi postaje 3. svetski proizvođač sa područja Azije

Prema najnovijim podacima IDC-a, stavljaju mladu firmu na treće mesto iza već poznatih lidera, Samsung-a i Apple-a, i time daleko zasenila globalne konkurente kao što su Lenovo i LG. Uspon kompanije Xiaomi je bio brz i izuzetan, zbog činjenice da i dalje posluju pre svega na domaćem tržištu Kine.

Kompanija Xiaomi je nedavno proširila svoj domet na susedne zemlje u jugoistocnoj Aziji , kao što su Indija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Singapur, ali dokaz njihovog porasta predstavlja neverovatna potražnja za smartfonovima u Kini.

Izveštaj iz Strategy Analytics-a se slaze sa zaključkom IDC-a, dok naglasavaju da Samsung trenutno ima najveći gubitak marketinškog tržišta.

Obe informacione kompanije izjavljuju da Samsung zauzima 10 % ukupnog tržišta, što znači da od vodeće trećine globalnog tržišta smartfonova od pre godinu dana, je spao na četvrtinu do danas. Samsung je odmah osetio uticaj ovog usporavanja njegovog tržišta, i izjavio je kako je u ovom tromesečju imao mnogo manji prihod posle dugo vremena.

Apple je stabilan kao i uvek, sa rastućim isporukama svog iPhone uređaja pored izlaska svoje nove 6 serije , dok se LG, Lenovo i Huawei takmiče među većim kompanijama za četvrto i peto mesto na tržištu.

Što se tiče Xiaomi kompanije, ona ostaje pri svom low-cost pristupu i nastaviće svoje međunarodno širenje, iako je njihov VP Hugo Bara izjavio Wall Street Journal-u da se SAD ne uklapa u njihov plan proširenja kompanije na tržištu.

Izvor: www.benchmark.rs
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Xiaomi stigao do treće pozicije na svetu

Izvor: ITsvet.com, 31.Okt.2014, 15:41

Telefonski uređaji kineske kompanije Xiaomi još uvek nisu stigli na teritoriju SAD, ali ovaj proizvođač već beleži fantastičnu prodaju na teritoriji Kine, zahvaljujući čemu je ova kompanija sebi obezbedila mesto trećeg na svetu najvećeg proizvođača pametnih telefona. Xiaomi je uspeo da se...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.