VIDEO: Krenuo je da obilazi kamion, kad ono...

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2016, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Krenuo je da obilazi kamion, kad ono...

"Transparentni bezbednosni kamion" spreman je za probnu vožnju argentinskim putevima nakon što je kompanija "Samsung" završila višemesečne eksperimente na ovom vozilu, koje omogućava vozačima iza njega da praktično "vide" kroz kamion i zaključe da li je bezbedno preteći ga na putu.

Koncept na kojem je zasnovana nova tehnologija, testirana na kamionima marke "volvo", prilično je jednostavan - na zadnjem delu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kamiona prikazuje se video-snimak puta koji vozač kamiona ima ispred sebe i tako kamion na neki način postaje "providan" za vozače iza, prenosi "Raša tudej".

Prednji deo kamiona opremljen je dvema forntalnim kamerama koje uživo prenose snimak puta na četiri velike ploče koje na zadnjem delu vozila čine jedan veliki ekran

Ti specijalni monitori su otporni na vodu i prašinu i pružaju visokokvalitetnu sliku koja je jasno vidljiva čak i pod jakom sunčevom svetlošću, kao i noću.

"Prednost bezbednosnog kamiona je u tome što može da smanji rizik od saobraćajnih nezgoda uzrokovanih iznenadnim kočenjem ili prelaskom životinja preko puta", saopštila je kompanija "Samsung".

U Argentini u proseku svakog sata jedna osoba izgubi život u saobraćajnoj nezgodi, te "Samsung" nastoji da smanji broj takvih smrtnih slučajeva.

Ukoliko se pilot-vožnja pokaže uspešnom na argentinskim putevima, ta kompanija namerava da svoju novu tehnologiju za bezbedniju vožnju primeni i na globalnom nivou.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Transparentni kamion" za bezbednije preticanje

Izvor: AutoBlog, 08.Feb.2016

Kako prenosi Tanjug, „Transparentni bezbednosni kamion” spreman je za probnu vožnju argentinskim putevima nakon što je kompanija „Samsung” završila višemesečne eksperimente na ovom vozilu, koje omogućava vozačima iza njega da praktično „vide” kroz kamion i zaključe da li je bezbedno...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.