Telefoni donose zaradu samo Samsungu i Eplu

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefoni donose zaradu samo Samsungu i Eplu

Nedavno istraživanje je pokazalo da su Samsung i Epl jedine kompanije koje zarađuju novac od mobilnih telefona.

Kanakord dženuiti je sastavio operativne marže za sve velike proizvođače smartfona i uporedio ih sa maržama u kompanijinim odeljenjima za mobilne telefone, i otkrio da je Epl najprofitabilniji jer su mu marže za smartfone 38 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Samsung je takođe visoko profitabilan sa maržama za mobilne uređaje od 17 odsto. Ostali i ne toliko, pa tako na primer HTC i Majrosoft imaju gubitak u mobilnim odeljenjima od 22 odsto, pa čak i LG koji pravi neke odlične Android telefone ima gubitak u svom odeljenju za mobilne telefone od pet odsto.

Lenovo pravi gubitak od 10 odsto.Možda i najinteresantniji deoKanakordove studije je dugoročni pregled.

Ove cifre predstavljaju podatke za prethodno tromesečje, ali to nije bio slučaj i prošle godine. Tako je na primer LG mobilno odeljenje bilo profitabilno pa je čak i beležilo neke sjajne rezultate, a gubici HTC-a su bili mnogo manje alarmantni.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.