Stotine vlasnika Galaxy Note 7 tužile Samsung

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2016, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine vlasnika "Galaxy Note 7" tužile Samsung

Više stotina vlasnika smartfona "Galaxy Note 7" u Južnoj Koreji podnelo je kolektivnu tužbu protiv kompanije Samsung elektroniks zbog neprijatnosti povezanih sa tim uređajem.

Advokatska kancelarija Harvest lou firm je saopštila da 527 podnosilaca tužbe zahteva da im Samsung isplati kompenzaciju za njihove posete servisima radi zamene telefona, za vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje su izgubili čekajući na prebacivanje podataka i za psihičke posledice prouzrokovane korišćenjem opasnog proizvoda.

Među podnosiocima tužbe su osobe koje tvrde da su izgubile na hiljade fotografija sa porodičnog odmora, kao i oni koji su se vozili osam sati kako bi vratili telefon.

Ova grupa zahteva 500.000 južnokorejskih vona (442 dolara) odštete po osobi u svojoj tužbi.

Smartfon "Galaxy Note7" je povučen dva puta, prvi put 2. septembra, kada je kao razlog navedena pokvarena litijumsko-jonska baterija, a drugi put ranije ovog meseca kada je Samsung povukao i zamenjene "Note7" nakon što je utvrdio da se takođe mogu zapaliti.

Manje od dva meseca od lansiranja "Note 7", Samsung je prestao da proizvodi i prodaje ove telefone.

Više od 2,5 miliona smartfona Galaxy Note 7 povučeno je sa tržišta zbog neobjašnjivih problema sa pregrejavanjem baterija.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.