Stigao Galaxy S8, Samsung vredniji za milijardu dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigao "Galaxy S8", Samsung vredniji za milijardu dolara

Najveći svetski proizvođač smartfona, južnokorejski Samsung, uvećao je danas svoju tržišnu vrednost za više od jedne milijardi dolara, pošto su investitori pozdravili pozitivnu reakciju na puštanje u prodaju najnovijeg smartfona "Galaxy S8".

Akcije Samsung elektroniksa su danas porasle za 1,2 odsto na 2,04 miliona vona (1.797 dolara), čime je ukupna tržišna kapitalizacija kompanije uvećana za oko 1.300 milijardi vona, prenosi agencija Frans pres. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Reakcija tržišta na puštanje serije "S8" je pozitivna", izjavio je Li Sung-Vo iz kompanije "IBK Investment sekjuritiz", dodajući da bi Samsung mogao probiti rekord od 48,5 miliona prodatih jedinica koliko je prodao iz serije "S7".

Isporuka "Galaxy S8" i većeg "S8+", naručenih u pretprodaji, počela je ranije ove nedelje, dok je prodaja u prodavnicama otpočela danas u Južnoj Koreji, nakon čega će se naći na tržištu SAD i Kanade.

Ovaj uređaj, predstavljen prvi put u NJujorku prošlog meseca, trebalo bi da se naredne nedelje nađe u još oko 50 zemalja.

Pojavljivanje uređaja iz serije "S8" dolazi u delikatnim vremenima za južnokorejsku kompaniju, jer je prošle godine bila pogođena skandalom sa eksplodiranjem baterije u "Galaxy Note 7".

Takođe, potpredsednik kompanije Li Džae Jong i još neki rukovodioci optuženi su za korupciju i proneveru u vezi s korupcionaškim skandalom koji je doveo do opoziva predsednice Park Geun Hje.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ljudi poludeli za Galaxy S8 telefonom: Samsung vredniji za milijardu dolara

Izvor: Telegraf.rs, 21.Apr.2017

Najveći svetski proizvođač smartfona, južnokorejski Samsung, uvećao je danas svoju tržišnu vrednost za više od jedne milijardi dolara, pošto su investitori pozdravili pozitivnu reakciju na puštanje u prodaju najnovijeg smartfona Galaxy S8...Prvi vlasnici Samsung Galaxy S8 telefona se žale...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.