Samsung u mukama: Planuo Galaxi, nemaju dovoljno

Izvor: B92, 25.Avg.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung u mukama: Planuo Galaxi, nemaju dovoljno

Rekordna potražnja za Samsungovim novim pametnim telefonom Galaxy Note 7 kompaniju je dovela do izazova da li moći na vreme da udovolji zahtevima tržišta.

Procenjuje se da bi ove godine moglo da se proda čak 15 miliona Galaxy Note 7 - ili dva puta više nego na šta je Samsung inicijalno bio spreman.

"Prednarudžbine Galaxy Note 7 daleko su premašile naše procene, pa je datum izlaska na nekim tržištima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilagođen", poručili su iz kompanije. Iako se dobre prognoze obično dočekaju s oduševljenjem, postoje i prateći izazovi. Naime, ukoliko Samsung ne uspe na vreme da obezbedi dovoljan broj uređaja dok za njima traje pomama, to bi umesto njega mogli da urade rivali poput Epla.

Pojavila se i zabrinutost dela ulagača koji strahuju da bi se scenario razočaravajuće prodaje Galaxi S6 mogao ponoviti.

Stoga je vrednost Samsungove deonice nakon objave o problemima sa isporukom pala za dva odsto s rekordnog nivoa koji je bio zabeležen dan ranije.

Bez previše detalja, iz Samsunga su poručili kako rade na tome da uklone problem u najkraćem mogućem roku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.